10 december 2010

een "verouderd" kadertje voor een foto.


Voor de kerstmarkt hebben we nog een kadertje in gips (al in het zilver of goud voorgeschilderd) beschilderd. Eerst moesten we het helemaal volschilderen in 1 kleurtje. Daarna hebben we met een doekje de verf er proberen af te wrijven zodat het zilver of het goudkleur terug te voorschijn kwam. Daarna nog enkele korte veegjes met een ander kleurtje erop schilderen en terug wrijven. Resultaat: net een oud kadertje. Alleen nog de foto van uw kleuter erin en je kan het op de kast zetten.

Sterretjes met sterrenstofpoeder


Voor de kerstmarkt van zat. 18 dec. 2010 maakten wij met de kikkertjes "sterwenskaartenhangers".
Met wc-papier maakten we propjes en lijmden die op het sterretje. Het bruine karton moest zoveel mogelijk verdwenen zijn. Daarna schilderden we het mooi met zilververf en dan kwam het leukste: strooien met sterrenstofpoeder. Juf hangt er nog een super lang lint aan. Nog een gaatje erin, om het aan de muur te kunnen hangen. Met paperclips of wasknijpers kunnen al de wenskaartjes (die we thuis krijgen) mooi aan het lint vasthangen.

Om zeker te zijn dat u het sterretje van uw kleuter kan kopen mag je het "reserveren" en het dan op de kerstmarkt komen afhalen vanaf 16u. (de naam van uw kleuter staat erop)

6 december 2010