26 november 2010

22 november 2010

Donderdag = "tutti frutti dag"
Er zijn al veel kleuters die als 10-uurtje een stuk fruit meehebben. Een appel snij ik met heel veel plezier in stukjes. Op donderdag "tutti frutti dag" eten we het fruit dat de groenten-en fruitboer heeft gebracht. Eerst bekijken, ruiken en voelen we het stuk fruit voor we het opeten. Als we het niet lusten hoeven we het niet op te eten maar we moeten wel eens proeven.(Na 10 keer proeven zou je het moeten lusten, zeggen ze.
Donderdagmorgen was het voor de speeltijd tijd om mandarijntjes te pellen. Nog niet zo gemakkelijk maar geduld wordt beloond. Sommigen wilden zelfs de kleine witte velletjes eraf. " Hé in mandarijntjes zit er precies fruitsap" riepen ze tijdens het proeven. Ja hoor, fruitsap met heel veel vitamientjes.

Fietsen tijdens de speeltijd

De kikkertjes en de pimpampoentjes mogen in de speeltijd van maandagmorgen, dinsdagnamiddag, donderdagnamiddag en vrijdagmiddag op de fietsjes, op de steps of de tractor rijden. Ook achteraan op de taxi zitten is ook heel leuk. Wie wil kan ook al eens op de tweewieler proberen. Eerst gewoon met de voeten op de grond stappen (om het evenwicht te leren bewaren) en af en toe komt dan ook eens de voet op het pedaal. Door te fietsen leren we ook de obstakels te vermijden en goed te kijken om de andere spelende kleuters niet omver te rijden.